Loading...
ECO Zwembad2022-07-07T12:08:55+00:00

ECOLOGISCH ZWEMBAD

Zwemmen in prachtig helder fris water, met de looks van een zwembad. Met de komst van het ecologische zwembad, hybride pool of natuurlijk zwembad, is dit allemaal mogelijk.

Dankzij nieuwe ontwikkelingen en  technieken kan men prachtig helder en zacht water krijgen, waarin men heerlijk kan zwemmen.

In de uitvoering zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een zwarte folie, ofwel een gekleurde liner. Ook kan er gekozen worden voor een gedeelte met planten, maar ook zonder planten kan dit zwembad geplaatst worden. 

 

Volg ons ook op Instagram
Instagram Waterland Tuinen

 

De werking van een ecologisch zwembad of biologisch zwembad gebeurt, zoals de naam al doet vermoeden, op een ecologische wijze. Er zijn een aantal overeenkomsten met een traditioneel zwembad, vooral in de aanleg, maar het grote verschil is dat er bij een ecologisch zwembad geen chloor wordt toegevoegd.

 Daar waar bij een zwemvijver de filterzone met planten het zuiverende werk doet, wordt bij een ecologisch zwembad een mechanische filtering aangelegd die met natuurlijke middelen het water kraakhelder houdt.

techniek zwembad installatie
Bio zwembad

De onderhoudskosten van een ecologisch zwembad ligt lager dan bij een traditioneel zwembad, wat het nog eens aantrekkelijker maakt om voor een ecologisch zwembad te kiezen.
Bij de afwerking van het ecologisch zwembad kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Hierdoor kunnen verschillende looks worden gecreëerd afhankelijk van wat u graag ziet. Ook een plantenzonde behoort tot de mogelijkheden.  

Waterland Tuinen logo

NEEM CONTACT MET ONS OP OM TE BEKIJKEN WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN VOOR EEN ECOLOGISCH ZWEMBAD IN UW TUIN.